Info

High Field Historie

De geschiedenis van The High Field Country Dancers is begonnen in januari 1999. De eerste line-dance cursus werd gehouden bij café Visser in Okkenbroek. Het plaatsen van advertenties in regionale kranten leverde een grote belangstelling en een overvolle zaal op. Dit resulteerde al snel in de oprichting van een tweede line-dance groep voor beginners, in september 1999.

Na 1½ jaar gezellige dansavonden kwam het eerste tijdperk van The High Field Country Dancers tot zijn eind. Café Visser besloot zijn deuren voorgoed te sluiten. Er wordt een overstap gemaakt van Okkenbroek naar een nieuwe danslocatie, namelijk café Spikker in Lettele. Ook hier was de opkomst groot, wat uitmondde in het opstarten van een nieuwe beginnerscursus. In januari 2001 worden de beginners en gevorderden samengevoegd en worden de lessen vervolgd met één grote groep.

Het jaar 2002 brengt een nieuwe ervaring met zich mee, namelijk een uitnodiging voor een demonstratie tijdens de voorjaarsfeesten in Bodefeld (Duitsland). De demo's waren een groot succes, want de opvolgende jaren werden er weer demonstraties gegeven in Duitsland.

The High Field Country Dancers, ooit begonnen als gein, maar uitgegroeid tot een grote gezellige groep dansers. Vele jaren met veel plezier onder leiding van Janet Kluin. Daarna nog steeds met veel plezier tot 2015 onder leiding van Jan en Marie Boeve. Van 2015 tot 2023 is het stokje overgenomen door Jolanda en Danny. In 2023 is de club definitief gestopt.